Üniversitemizden ERVA Sporcularına Ücretsiz Sağlık Hizmeti

Üniversitemizden ERVA Sporcularına Ücretsiz Sağlık Hizmeti

Kayseri Valiliği ile Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi arasında "ERVA Spor Okulları” iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol ile ERVA Spor okullarındaki sporcuların ağız ve diş sağlığı bakım ve tedavileri ücretsiz yapılacak.

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine; Kayseri Valisi Gökmen ÇİÇEK, Vali Yardımcısı Ömer TEKEŞ, Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut ÖZBIYIK, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Fazıl ÖZSOYLU, Kocasinan Kaymakamı Erdoğan Turan ERMİŞ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKÇI ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş YILMAZ katıldı. 

Vali Gökmen ÇİÇEK, törende yaptığı açıklamada, “Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kayseri’nin gururudur. Her işte ellerini taşın altına koyduklarını ifade etmek istiyorum. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi hem sosyal sorumluluk projelerinde hem de ilimizi ilgilendiren her konuda Kayseri’de yük üstlenmektedir. ERVA Spor Okulları kapsamında 16 bin öğrenciye ulaşmanın da gurunu yaşamaktayız, 62 ERVA Spor Okulumuz ile Türkiye’de örnek bir model ortaya koymaktayız. ERVA Spor Okulları ile hiçbir öğrencimizi kaybetmek istemediğimizi belirtiyoruz. Kayserimiz, yapmış olduğumuz çalışmalarla en fazla lisanslı sporcuya sahip ilk 5 şehir arasına girmiştir. Yapılan anlaşmayla birlikte bütün ERVA sporcularımızın diş tedavileri ücretsiz bir şekilde yapılacak. Bu noktada sayın rektörümüze, dekanımıza, mütevelli heyeti başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Fazıl ÖZSOYLU ise sosyal sorumluluk projeleri içerisinde gerçekleştirmek istedikleri bir etkinlik olduğunu belirterek bu konuda verdikleri destekten dolayı Vali ÇİÇEK ve protokolün hazırlanması sebebiyle Vali Yardımcısı TEKEŞ’e teşekkür etti. Rektörümüz ÖZSOYLU, bu projenin yaklaşık üç yıl süreceğini ifade etti.

Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut ÖZBIYIK konuşmasında, “Allah, vesile olandan görev alandan, hizmetkar olandan razı olsun. ERVA Spor Okullarının kısa sürede bu noktaya getirilmesi takdire şayandır. Bizimde çorbada biraz tuzumuz oluyorsa mutluyuz. Sayın Valimize hem Kayseri’ye hizmetlerinden dolayı hem de Üniversite olarak böyle bir hayra ortak olmaya vesile kıldıkları için çok teşekkür ederim” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş YILMAZ da Diş Hekimliği Fakültesi olarak ülkemizin geleceği olan gençlerin sağlıklı bir şekilde yetişmelerine vesile olmak istediklerini belirterek, ERVA Spor Okullarında ve diğer okullarda ağız ve diş sağlığı taraması yaparak hizmet vereceklerini söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKÇI ise bu mutluluğun içerisinde 16 bin gencin sağlığı ile bedensel ve diğer fiziksel aktiviteleri geliştiren bu çalışmanın çok daha büyük hedeflere ulaşacağı kanaatini taşıdığını belirterek, “Heyecanla bu çalışmanın içerisindeyiz” dedi.

Vali Yardımcısı Ömer TEKEŞ de Rektörümüz ÖZSOYLU ve Dekan YILMAZ’a teşekkür ederek “Daha iyi bir noktaya nasıl getirebiliriz” diye çalıştıklarını belirterek Rektörümüzün bu destekleriyle protokole sporcuların yetişmesinde büyük emek veren antrenörlerin de dahil edildiğini hatırlattı.

Son olarak Kocasinan Kaymakamı Erdoğan Turan ERMİŞ törende konuştu. ERMİŞ, bu sporculara sağlık konusunda Üniversitelerin destek olmalarının kıvanç verici olduğunu belirterek, “Başarı birlik ve beraberlikle olur. Bu manzara birlik ve beraberliği gösteriyor. Sinerji diyoruz ama bu bereket aslında” ifadelerini kullandı.

ERVA Spor okullarındaki sporcuların ağız ve diş sağlığı bakım ve tedavilerinin ücretsiz yapılmasını içeren protokolün imzalanmasından sonra Vali ÇİÇEK ve Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi kliniklerinde ağız ve diş sağlığı kontroller yapılan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Vali ÇİÇEK daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz Öğrenci Merkezi’nde oluşturulan Genç Ofisi ziyaret ederek incelemelerde bulunda ve İl Müdürü KABAKÇI’dan bilgi aldı. Vali ÇİÇEK buradaki incelemelerinden sonra Üniversiteden ayrıldı.